Igår kväll…

I går kväll skrev jag på en rekryteringsannons. Funderade då hur den personliga kravprofilen skall se ut. Skall han/ hon vara; ansvarsfull, kreativ,  noggrann, ödmjuk, initiativrik, få saker ut händerna,  strukturerad , bra på att kommunicera och samarbeta och….ja ungefär så där som det står i annonser.
Men mest funderar jag på varför allt detta överhuvudtaget skall stå i annonsen? Till vilken nytta? För vem läser och säger;  Nä, hä, då kan ju jag inte söka för jag är jag är ju inte vare sig kreativ, eller noggrann. Jag är ju konservativ och slarvig. Och de som läser, hur använder de texten ? Jo, vi anpassar oss, har jag märkt.
Det var då jag bestämde mig. Att skippa att dela med mig av den personliga kravprofilen, och bara vänta och se hur de egentligen är . De som söker och som inte har en aning om hur man skall vara.Kommentera